Piros85 beszámoló – Zentai Andrea

Posted on

16. hely – 11:56:55
Arra szemeltem ki ezt a versenyt, hogy mentális felkészülésemet segítse a 2018-as UB-ra. Nem szoktam terepen futni, utálni tudom, hogy bukdácsolok a köveken, hogy pontosan nem tudom, hogy még mennyi emelkedő van és az milyen hosszú. A hossza okán és a szintekkel tudtam hogy épp elég idő lesz, hogy gyakoroljam, a “leghosszabb lófasznak is egyszer vége van” mentalitást.
A verseny előtti 5-6 hétben 3x lepett meg a rendszeres női ajándék. Egyszer pont  a Spar Maratonon, amire nem voltam felkészülve így nem is tudtam végig menni, ami elég rosszul érintett. Közben még vért is adtam, mert nem gondoltam, lesznek ilyen extráim. Az alvás időm igen csak megcsappant az elmúlt időben, így a verseny hétfőjén írtam Gabinak, hogy nem biztos, hogy ez jó ötlet, mert kb úgy érzem magam, mint akit megcsapoltak. Gabi rábeszél az indulásra (ami bizodalommal töltött el. Korábban azon is meglepődtem, hogy nem mondta, hogy hát ezt felejtsem el ehhez én még kevés vagyok :-)) A héten végig billegtem, lemondjam inkább, mert nem akarok még egy versenyt feladni, vagy menjek és max kiállok, ha nem megy. Végül abban maradtam magammal, hogy megyek, a cél a szintidőn belüli célba érkezés. Szerdán Locusta Nagy Kriszta rám írt, hogy Gabitól tudja, hogy megyek és ha van, amit vigyen frissítőnek, akkor érjek ki hamarabb, mert neki el kell indulnia. Frissítőre nem volt szükségem, de egy két tanácsra igen, így kérdeztem, hívhatom-e. Megnyugtató volt egy ilyen nagy tapasztalatú “terepessel” beszélni.
Pénteken összetettem a cuccaimat, féltem, hogy lassan fogok tudni haladni és estére mikor lemegy a nap, elkezdek nagyon fázni, így tettem be plusz pólót, hosszú ujjút, mellényt, (a rajt előtt néztem is, hogy a legtöbbekéhez képest mennyivel nagyobb a zsákom). Reggel egyedül mentem ki, a hévről leszállva követtem a túra hátizsákosokat és reméltem, hogy oda mennek, ahova nekem kell, mert a telefonom ki volt kapcsolva, mert nem volt teljesen feltöltve.  Becsekkoláskor jött az első pozitív löket Krisztitől egy Gizionos pez adagoló, ilyenből volt még pár, ami nagyon sokat jelentett, Hajrá Gizionok felirat, Nicol mosolygó szurkolása, Kriszti két frissítése 🙂 Ezer köszönet és hála érte!!!
Rajt előtt egyedül üldögéltem és próbáltam összeszedni a gondolataimat, felfedeztem, hogy félek, pedig nem szoktam, de most már nincs mit tenni, lesz ami lesz. Tudtam, hogy hosszú lesz a nap, így magamhoz képest lassabban kezdtem, néztem, hogy mit csinálnak a többiek, ha sétáltak, sétáltam én is. A lefelé menet volt mindig a neccesebb, ott sokkal gyorsabban tudtak ereszkedni, mint én, ezen még van mit gyakorolni. Vagy a technikám nem jó vagy nagyon félek az eséstől vagy a combom nem elég erős. Kb 15 után az egyik lejtő után el is kezdtem érezni, hogy fárad a combom.
A versenyt 6x15km-re osztottam és abban gondolkodtam mindig, a 15-ök legyenek meg. Az 1., 2., 15-km volt a legnehezebb. Koncentrálni, jelen lenni és nem a melón agyalni, nem azon, hogy mi lesz, ha nem bírom, mi lesz ha … mi lesz ha … Kb 45-ig mantráztam, hogy “itt és most, hus, hus”. 45-től arra koncentráltam, hogy sötétedésig érjek el minél messzebb, mert utána ki tudja hogy hogy fogok tudni menni. Emelkedőn erőltetetten mentem, lefelé, vízszintesben futottam. Mikor besötétedett egyedül mentem, egy darabig ment is (persze voltak részek, ahol keresgéltem), de volt egy pont ahol nagyon nem éreztem magam biztonságban így bevártam a mögöttem jövőket. Hihetetlen szerencsémre egy tizenkettedszerre menő nagyon nagy tapasztalatú futónővel mehettem végig az utolsó kb 20 km. Sokat beszélgettünk, de haladtunk közben, csak úgy repült az idő és már ott is volt Kriszti 77 km-nél. Megvolt a köves völgy is esés nélkül, beértünk Budaörsre, még volt pár perc, hogy 12 órán belül bent legyek, így meghúztam a végét és meglett :-).
Jó volt, tanulságos volt, helyre tett, újabb célt adott!
Köszönöm, Gabinak a mindent! Sanyinak és a családomnak a támogatást! Krisztának a figyelmet! Nicolnak és a többi Gizionnak a szurkolást!!!!
Köszönet és hála a szervezőknek és segítőknek mindenért!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s