Akinek életre keltek az álmai

Posted on Updated on

Sári Nóra az egyik legelszántabb tanítványom, aki mindig a maximumra törekszik, a WMN.hu készített vele interjút.

Sári_Nóra

Vannak rendkívüli nők, hihetetlen történetekkel. Olyanok, akiktől egy kicsit elvettek, de kaptak a sorstól mást cserébe, például el nem fogyó kitartást. Sári Nóri története éppen ilyen, és ő nem csak az álmait váltotta valóra, hanem egy kicsit túl is szárnyalta azokat. Prónay-Zakar Gina írását olvashatjátok.

Ránéztem az órára: vasárnap délelőtt, negyed tizenkettő. Már tutira befutott. Két nappal korábban csak letörve legyintett, amikor a várt félmaratoni idejéről beszélgettünk. „Két óra alatt kellene lefutnom. De ez totál reménytelen, nem tudom, hol lenne bennem annyi tartalék”. Pár perccel később pittyen a telefon: 1:55. Megcsinálta. Persze, Sári Nórában mindig van tartalék. Nóra cégvezető, kétgyermekes anya, közgazdász, alapítványi kurátor, maratonista. Aki imádna rockzenét hallgatni futás közben, de nem teheti. Mert 80 százalékosan hallássérült.

„Így születtem, de két évig sikerült becsapni a környezetemet. Szájról olvastam, a levegő rezgéséből észleltem, hogy tapsolnak mögöttem. Nem volt egyértelmű, de anyám egyéves koromtól nagyon gyanakodott, hogy valami nem stimmel. Majdnem hároméves lettem, mire diagnosztizáltak, akkor kaptam hallókészüléket.” Ez azonban már késő volt: óriási hendikeppel, több évnyi lemaradással indult, és emiatt a hangképzés később is nehézségeket okozott. Ráadásul a nyolcvanas évek elején járunk, egy hajdú-bihari nagyközségben: nem volt szokás, hogy fogyatékkal élő gyerekeket integráltan oktassanak. De Nóra szülei, akik első generációs értelmiségiek voltak, a diagnózis pillanatától elkezdték szisztematikusan készíteni arra, hogy egészséges gyerekek között is megállja a helyét.

Tovább a teljes interjúra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s