Hankathlon

Posted on Updated on

Adósságtörlesztés van soron:-)

Eltelt másfél hónap is a Spartathlon óta, és még nem írtam arról a Gizionos háttér-támogatásról, amit Hanka kapott a verseny alatt, pedig nagyon szemléletesen mutatja be a Gizionokat, mint közösséget.
A szervezkedés már jóval a verseny előtt elkezdődött, Zsófi ötlete nyomán Mária vette kézbe a dolgokat és sikerült megszervezni, hogy a Spartathlon 36 órája alatt végig fusson valaki a csapatból, ezzel is támogatva Hankát, a lilalányt:-)
Az edzésfeladatok elvégzésén túl természetesen ez lelkileg is nagyon sokat adott a Gizionoknak, motivációt a következő versenyekhez, célokhoz.

Köszönöm mindenkinek a részvételt, simán eljutott a csí Athén és Spárta közé:-)

Péntek reggel 5 órakor vette kezdetét a móka; amikor Athénban már épp készültünk elhagyni a szálláshelyet, Réffy Balázs az akció bemelegítéseképp futott egy jól eső órácskát. Mi eközben (Hanka, Milán és én) leparkoltunk az Akropolisznál, készülődtünk a rajtra, és elhangzottak az utolsó biztató szavak. A magyar csapat összeállt a csapatfotóra, és reménykedtünk abban, hogy ezúttal is az átlag felett teljesítünk, és mindenki célba ér.

Réffy Balázs és István király

Nagy Locusta Kriszta

A rajt pillanatában a stafétát  Nagy Kriszta és Koren Miki vette át. Kriszta egy fél órás regeneráló kocogással, míg Miki egy 1 órás rakparti futással járult a 246 kilométeres távhoz.

Koren Miklós hajnali rakparti fényei

Ezután kezdődtek a párhuzamos futások, Sally, Erna, Onik, Kormány Alexandra (a vérebbel:-) f9-ig rótták a maguk penzumát, míg Hanka lassan kiért Athénból és feltűntek az olajfinomító tartályai.

Sally

Kormény Alexandra Bellával futott Nagykanizsán

F9-kor Sallyt és Onikot váltotta Erdős Bori, majd reggel 9-kor csatlakozott Moes és Sári Nóra, illetve kicsit később Guber Zsuzsi.

Erdős Bori Szentendrén

Moes és Zsuzsi futásával megindult a Gizionok külföldi szekciója, Zsuzsi Londonból, Moes pedig Brüsszelből küldte a kilométereket, 10:15-re pedig Hanka elérte a maratoni távot.

Guber Zsuzsi, London

Moes, Brüsszel

Sári Nóra, Budafok

Nóra utolsó fél órájára már Piroska is készen állt, aki az egész családot mozgósította az eseményre, igaz, a többiek nem a saját lábukon tették meg az egy órás távot.

Piroska & the Family

Mária a déli harangszóra időzítette az indulást, újabb országot helyezve a Hankathlon térképére. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy minden résztvevő lehetőség szerint viselt valami lilát. Remélem, a hajcsatot mindenki látja!

Mária, Luxemburg

Egy órakor Palyik Andi vette át a váltóbotot, és tett hozzá a közös vállalkozáshoz egy másfél órányi adagot.

Palyik Andi, Csobánka

F2 és f6 között Belus Fruzsi nyomta terepen, eközben 3-5-ig Edina is beszállt Kajászón, aki egyúttal Török-Ilyés Lacit is támogatta futásával.

Belus Fruzsi

A következő két órát Hanka Zentai Andival tölthette virtuálisan, majd f8-kor Koncz Tomi csatlakozott a váltóhoz. (vegyük észre a diszkrét lila szalagot az óraszíjra kötve!)

Koncz Tomi

Este f9-kor Nicol egy könnyű sétával, Kriszta pedig egy laza egy órás futással vett részt.

Nicol a XVI. kerületben

A külföldi szekció egyik tagja szintén nekivágott, hogy a sötét görög éjszakát egy kis Norvégiából érkező energiával villanyozza fel.

Pataki- Bíró Zsolt, Jessheim

Este 9-kor Sujtó Szandi tette a közösbe a maga 1 órás futását.

Lámer-Sujtó Szandi, Győr

Este 10-kor Korányi Balázs – aki már 3x állt a rajtban Athénban, s 2x fogadta őt Leonidasz Spártában – küldte a rutinos gondolatokat Hankának 11 óráig, majd Köcski Réka Hiver zárta a pénteket egy órás kocogással Óbudán.

Korányi Balázs, Frankfurt

Éjfélkor Belus Tomi vette át a stafétát, nem kevesebbet vállalt, mint hogy reggel f6-ig, Hanka szempontjából a legnehezebb részen (a Hegy-Zevgolatio szakasz) végig kíséri az éjszakai Pilisben futva.

Belus Tomi, Pilis

Az éjszakai munkából Karlovitz Zsófi is kivette a részét, némi biciklis kísérettel.

Karlovitz Zsófi és Máté, Budapest

A londoni szekció (Guber Zsuzsi) hajnali f5-kor még egy órácskára csatlakozott, majd átadta a stafétát Kulcsár Juditnak, s 6 órakor Tomator is beszállt, 25 km-rel gyarapítva a távot.

Erényi Tamás Tomator, Budapest

Reggel 8-kor Cseke Betti, s vele párhuzamosan Brüsszelből Moes folytatták a sort.

Cseke Betti, Budapest

F9-kor beszállt Makra Vivi is, aki a Gizionok gravida alcsoportosaként 2in1 teljesítette az egy órás vállalást.

Makra Vivien és a baba:-)

László Vali a gravida alcsoport másik tagja egy túra keretében tett hozzá jónéhány kilométert a közös távhoz.

László Vali és a baba:-)

Szombat délelőtt Hupka Erika és Hupka Balázs Németországból küldte a kilométereket Bodzával együtt.

Hupka Erika, Dietzenbach

Hupka Balázs, Dietzenbach

Majd Andor Csilla is beszállt Ausztriából.

Andor Csilla, Bécs

F10-f12-ig Ficzere Juli és Attila gondoskodtak a folytatólagosságról, az elmaradhatatlan attilázással:-)

Ficzere Juli és Gusztos Attila

F12-f1-ig Sally ismét beszállt, majd 1-ig Gerlai Orsi is csatlakozott. Lilában. Nyilván.

Gerlai Orsi, Budaörs

Miután Orsi letette a lantot, beszállt a mindenki által Rohamcsigaként ismert Ági, és 11 kilivel járult hozzá az össztermékhez.

Sebestyén Ágnes, Göd

Rita a német felvégről tett hozzá a kollektív vállaláshoz egy órácskát, majd Demeter Balázs folytatta a sort.

Malkus Rita,  Schermbeck

Demeter Balázs, Budaörs

Hanka Korányi Balázzsal egy időben tette meg az utolsó métereket 33 óra 55 perc alatt ért be, ezzel egy időben pedig egy másik Spartathlon teljesítő szurkolt neki Hegedűs Ákos szemékyében. Hiába, a rutin bevitte a célba:-)

Hegedűs Ákos, Budapest / Leonidasz, Spárta

De a Gizionok itt még nem végeztek, egyrészt kezdetét vette az ünneplés, másrészt Nicolnak még hátra volt a feladat, hogy a szintidőt kitöltse. A 20 mp extra ajándék:-)

Nicol, Budapest

Sujtó Szandi ünneplésre készen

 

Hát, így futottuk le mi is a Spartathlont, köszönjük Hankának az élményt!

Hanka beszámoló, ha még nem olvastad volna

 

Hozzászólás