Kormány Alexandra – 2015

Posted on Updated on

Hogy őszinte legyek, év elején még fogalmam sem volt, hogy a gizionokat eszik vagy isszák! 😉

kormány_szandraAz előzmények röviden: januárban egy gyönyörűséges kisbaba megszületése, határtalan boldogság, utána ijedtség, újra kórház, két műtét, egy újraélesztés… mármint nekem (hála Istennek a babával minden ok). Azt mondták, örüljek, hogy sportoltam, ki tudja, hogy ilyen vészhelyzetben min múlik, hogy a szív bírja-e a terhelést… akkor döntöttem el, hogy én idén még félmaratont fogok futni (korábban is futottam, de max. 10 km-es távokat).

Tavasszal kezdtem újra edzeni, a kisbaba mellett leginkább futógépen. Októberben neveztem be életem első versenyére, félmaratonra. 14 km-ig király volt, utána már kezdődött a szenvedés, az utolsó 5 km-en legszívesebben bőgtem volna. De muszáj volt végigcsinálni, egyrészt, mert megígértem magamnak, másrészt mert a célvonalnál várt a férjem és a 4 éves kisfiam. Aztán egy nagy pofon: a cél előtt pár méterrel fekete zsák. Valaki rosszul lett a befutón, már nem tudták újraéleszteni.

A verseny után még napokig le voltam sokkolva és azon gondolkodtam, érdemes-e tovább csinálni, vagy keressek magamnak valami más hobbit. De egy hét elteltével már nagyon hiányzott a futás. Elkezdtem bújni a netet, olvastam mindenféle módszerről, pulzuskontrollról, stb. … aztán túl sok volt az ellentmondó információ és bekavarodtam. Ekkor jött a jó öreg google: “online edzésterv futóknak”… Innen már egyenes út vezetett a futanetre, onnan pedig Gabihoz. Kicsit hezitáltam, mielőtt írtam neki, hiszen hogy jövök én ahhoz, hogy futóedzőm legyen, amikor sohasem futottam versenyszerűen és ráadásul most is leginkább itthon van rá lehetőségem. Lehet, hogy szóba sem áll velem… de szóba állt, és nem nevetett ki… sőt, új célt kerestünk együtt és most újra félmaratonra készülök 😉 Felhagytam a korábbi, monoton – mindig ugyanaz a táv, ugyanannyi idő alatt – edzésekkel, kimozdultam a komfortzónámból és alig várom keddenként az új edzéstervet.

Remélem, ezt az évet is gizionként zárom majd, sok megtett kilométerrel és egy szépemlékű félmaratonnal! BUÉK és jó futást mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s