Era, Panoráma futás – beszámoló

Posted on

Az edzők hajlamosak mindig azokat a tanítványokat előtérbe helyezni, akik szuper eredményeket érnek el, dobogón végeznek, vagy valami rendkívüli távot futnak. Nyilván ezekre az eredményekre nagyon büszkék vagyunk, sok benne a munka. De ne feledkezzünk meg azokról a lassabb futókról, akik ugyanúgy beleteszik a sportba a maguk részét, és minden nap, minden versenyen meghaladják magukat.
Era a lassabb tanítványaim közül való, speciális frissítéssel működik, és nagyon büszke vagyok azokra az eredményeire, amiket eddig együtt elértünk. Az ő beszámolója sok olyan futó számára lehet inspiráló, akik rendszeresen a záróbusz elől menekülnek! 

Panoráma futás 12 km

Hivatalos idő: 1:23:11. Ezzel a 273 célbaért versenyző közül a 219. lettem, nőknél pedig 140/103..

Mikor leértünk Szobra, láttuk, hogy előzőleg esett az eső. Nekem erről csak annyi jutott eszembe, hogy nem baj, legfeljebb ha megint elered, legalább hűt majd egy kicsit. Arra, hogy ez esetleg párával jár, a párom hívta föl a figyelmem. Én elintéztem annyival, hogy „egész hűvös van, mit számít egy kis pára! :-)” Hát persze.

A templomnál volt a rajt, cca 150 m múlva fordultunk rá a Duna mellett lévő bicikliútra. Balról szép, dús lombkoronájú fák, jobbról susnyás. Levegő alig, a páratartalom –érzésre- 100%. Mintha egy akváriumban kellett volna futni. Szörnyű volt; még a melegnél is rosszabb. Mikor az órám zizegett 2 km-nél, én már a halálomon voltam 🙂 2,35 km-nél belesétáltam. 2,5 km-nél föl akartam adni az egészet. De aztán belegondoltam, hogy ugyanitt visszasétálni a rajthoz? Háát, akkor inkább a futás tovább. Meg emlékeztem, hogy Zebegénynél már fönt megy a bicikliút az út mellett, és tudtam, hogy ott már biztos lesz elég levegő.

A 4. és a 8. km-nél volt frissítőpont. Mindkét helyen csak egy pohár vizet ittam, egy másikat meg a fejemre borítottam. Ez így egész jól működött. 🙂 (A kocsiban teleettem magam zabkeksszel, napközben meg nem csináltam gyakorlatilag semmi mást, csak ettem..)

A futást a 4. km-től kezdtem el élvezni. Ekkor már nem volt akkora pára, és a levegő is hűlt egy kicsit, nagyon jó volt. A rajtnál most is az utolsó sorból indultam, és innen kezdtem előzgetni is. Nagyon büszke voltam, mert elég sok embert megelőztem, és senki sem előzött vissza. 😀

A leveledben azt írtad, hogy ha jól megy, akkor adjak ki magamból mindent. Az elején ugye nem ment jól, mikor kezdtem jól érezni magam, azt gondoltam, hogy az utolsó 2 km-en mindent bele, annyit biztos kibírok teljes gőzzel.

Kicsivel a 10. km előtt nekirugaszkodtam, hogy most aztán hajrá! Léptem két pörgősebbet, majd szépen, látványosan, hangosan káromkodva elterültem :-). Azért gondolom, hogy látványos lehetett, mert előttem, és utánam is azonnal megálltak, hogy jól vagyok-e. Nem tudom, miben estem el. Volt fejlámpám, láttam rendesen, az úton pedig nem volt semilyen burkolati hiba… A jobb tenyeremről nagyon-nagyon- nagyon, az ujjaimról jócskán lenyúzódott a bőr. Összeszedtem magam, mentem is tovább, de igazán gyorsan ezek után már nem mertem futni. Az utolsó km-en ráadásul csőtörés miatt fel volt bontva a bicikliút, füvön is kellett futni – erre a rajt előtt is felhívták a figyelmünket, meg a helyszínen önkéntesek is szóltak. Belegondoltam, hogy én a tök sima, jól megvilágított úton képes voltam spontán elesni, akkor itt inkább nem kockáztatok.

Az útvonal elképesztően gyönyörű volt, a szervezők tök kedvesek, az elsősegélynyújtó lány pedig a célban, mikor „fertőtlenítés” címen a maradék bőrt is lenyúzta a tenyeremről, nagyon lelkiismeretes.

De a legeslegjobb az volt, hogy nem kellett azon aggódnom, hogy én leszek az utolsó 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s