Csatafutás – Kormány Alexandra, beszámoló

Posted on

9,5 km 47:07
Igyekeztem betartani az edzői utasítást és beleadni mindent 🙂
Igaz, a rajt este fél 7-kor volt, de még mindig iszonyatos hőség volt, sehol egy felhő az égen, tudtam, hogy ez most nagyon rosszul fog esni, de mégis vártam már nagyon, hogy induljunk!
Az órámat beállítottam arra, hogy mutassa a becsült célidőt és fejben a 47:30-at lőttem be magamnak – amivel megvan az a folyton hajszolt 5 perces átlag, ami ezen a húzós dombbal nehezített közel 10 kilin az én esetemben szerintem nagy szó.
A mezőny eleje brutálisan elhúzott a rajt után. Persze engem is elkapott a versenyszellem az elején, de tudtam, hogy ebben a melegben fejre fogok állni a közepére ha nem használom kicsit az eszem (volt már ilyen tavaly Baján, ahol az 50 perces célidő helyett 58 perccel sikerült célba érni 10 kilin, mert 5 km után kb. vonszolni tudtam csak magam az elfutott eleje miatt…).
Úgyhogy már az első km végére visszafogtam magam, de így is 4:23-as volt a kezdés 🙂 Frissíteni nem álltam meg sehol, csak kikaptam a segítők kezéből a vizespoharakat és a fejemre öntöttem, ami brutál jólesett 🙂 A 3. kili után kezdődött az az 1500 m-es domb, amivel “ijesztgettek”. Nem tudtam, mire számítsak, a 90 m szintemelkedés papíron nem tűnt soknak, de amikor megláttam, hogy milyen hosszan és meredeken kell felfutni, akkor bizony megfordult a fejemben, hogy egészen biztosan nem vagyok normális, hogy nyaralás alatt ilyen hülyeségekre adom a fejem, ahelyett hogy áztatnám magam a medencében… De aztán eszembe jutott a Mulató-kör, meg a többi edzőtáboros futás, úgyhogy összekaptam magam és csak az lebegett előttem, hogy nincs belegyaloglás, egyszer csak felérek a tetejére és ahogy Gizionként megtanultam, lefelé még a szar is gurul 🙂 Tényleg sikerült megállás nélkül felküzdenem magam a tetejére, 6:06 és 5:47-es átlaggal. Onnan meg már lehetett száguldani lefelé. A táv további részét 5 percen belüli kilikkel tudtam teljesíteni (még 4:11-es is volt), úgyhogy végül sikerült az általam kitűzött célidőben belül, 47:07-es idővel beérni. Szerintem nagyon erős volt a mezőny, elképesztő eredmények születtek, így nagyon örülök annak, hogy a 72 lány közül a 7. helyen futottam be, az 1979-1988-as korosztályon belül pedig sikerült a 2. helyet megszereznem. Köszönöm, Gabi, Nélküled ez sosem sikerült volna! Na meg a Giziontársak nélkül sem, akik óriási motivációt adnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s