Generali RUN Balatonfüred – Borszukovszky Petra, beszámoló

Posted on

Pici előzetes:
Petra nagyon nagy kihagyás után, nagyon az elejéről kezdte a futást, ez a 6,5 km hatalmas teljesítmény tőle. Szép futás, némi nehézséggel és rutintalansággal, ám annál nagyobb elszántsággal. Petra ezzel megindult a lejtőn, képletesen és szó szerint is:-)
#elsőverseny #kezdetek #cipőhelyzet

Éjjel alig aludtam, reggel az időm nagy részét a 2 betűsön töltöttem. Úgy izgultam, mintha lenne tétje 🙂 

Korábban odamentem, hogy legyen időm mindent megtalálni és látni mi fán terem egy ilyen verseny 🙂
Amikor mentem le a partra, láttam a bójákat és igencsak elgondolkodtam, hogy azon az emelkedőn hogy is fogok felfutni, hiszen eddig csak síkon futottam.

Elrajtoltunk, a lábamat tökéletesnek éreztem. Az emelkedő az elején kemény volt, még nem futottunk 2 perce, már 175 volt a pulzusom. Ahogy kiértünk a főútra láttam, hogy ez bizony továbbra is emelkedni fog. Picit összeraktam magam fejben és nem figyeltem semmi másra, csak hogy szépen vegyem a levegőt és ne lassuljak be. A 175 nekem az a pulzushatár, ahol lihegni/kapkodni kezdem a levegőt, de számoltam lábtempóra és így szinten tudtam tartani, 3 be, 3 ki. 

2,8-nál éreztem, hogy a sokszor tesztelt ragtapasz jön le a sebeimről. Az izgalomtól tiszta nyirkos volt a kezem-lábam, gondolom amiatt. Na ott volt egy kis holtpont és ijedtség, hogy ehhez még sok van hátra, de igyekeztem összeszedni magam. A fordítótól már rendesen fájt. Mantráztam, hogy ez most nem percre megy, úgyhogy minél jobban tolom, annál hamarabb ledobhatom a cipőt. Minden lépés fájt.

Az 5. km nagyon nehezen ment, megint jöttek az emelkedők, a pulzusom pedig 180 fölött. Picit lassítottam és ment a monológ, mindjárt vége, büszke leszel magadra, meg tudod csinálni, figyelj a levegőre és a mozgásra. Az utolsó kemény emelkedő a 6. km vége volt, már a befutó lejtőre gondoltam, amit elhatároztam, hogy megnyomok, ahogy csak tudok. 
És beértem,aztán lerogytam és megszabadultam a cipőtől:) 

Bár nem volt meghatározott időcél, azért egy titkos 40 p belüli vágyam volt. Na,ez síkra vonatkozott, úgyhogy amikor láttam, hogy 37:29 a hivatalos időm, hát tényleg büszke voltam magamra. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s