Sky Maraton Chopok-Antal Csaba, beszámoló

Posted on Updated on

Ez egy nehéz verseny volt 😅 A szintrajz alapján mondjuk gondoltam is, és tényleg akkora szívás volt. 

Az elején rögtön egy nagyobb mászással indultunk, itt még nem lehetett használni a botot, csak a felvonó állomástól kb. 2,5 kilitől. Itt azonban enyhébb lejtő következett, nem kellett a bot. Egy single track vezetett lefelé, magasabb fűben, erdőben, törpefenyős részeken, kellemetlen terepen, egyszer le is tenyereltem. Aztán a lejtőzés egy kb. 2 km durván köves száraz mederben folytatódott. Itt egyszerűen mindenkit megelőztem, aki látótávolságba került, nagyon jól ment ez a technikás lejtőzés. Ezt követően a rajtig egy rövid aszfaltos mászás után erdei emelkedős rész vezetett.

Próbáltam minél többet futni, de nem túltolni, páran visszavették a köves downhill során elveszett pozíciójukat. Konklúzió: még mindig kell erősödnöm a mászásokhoz. A starthelyet újból elhagyva egy hosszú emelkedéssel másztunk a Chopokra, itt egy darabig tudtam botozni, aztán amikor kiértünk az erdőből a törpefenyős single track részre, inkább eltettem, mert csak akadályozott a haladásban.

A nagyobb magasságokban kellemetlen áztató eső és szél váltotta a napos-felhős időt, a kezem eléggé le is fagyott, ez a rossz idő a gerincen futva kitartott, majdnem a Gyömbérig futva, aztán szerencsére jött egy hosszú lejtőzés először köves jellegzetes tátrai terepen (ahol estem is egyet, a jobb csípőmet jól odaverve egy sziklához, de csak zúzódás, meg lehorzsolódott). Kicsit később az előttem futó srác is zakózott egy nagyot, be is görcsölt a vádlija, de mire odaértem hozzá, már megoldotta, mondta, hogy menjek nyugodtan tovább. Ez a rész Jasna széléig vezetett, a sziklák felületét olykor sár is fedte, nem csak vizes volt, ezzel nagyon csúszóssá téve a felületet.

Egyébként a Speedgoat 5 rendkívül jól működött a vizes sziklás, sáros füves-törpefenyős terepen, egyre jobban tetszik a korábban instabilnak gondolt cipő. Jasna után egy futható, köves út indult immáron másodjára is fel a Chopokra, az első fele egy, az előző és aznapi esők miatt vízbő hegyi patak mellett, pár kilin keresztül, egy felvonó állomásig. Innen egy lankásabb részen át a csúcs alatti állomáshoz vezető szerpentin kezdetéig jutottunk és megkezdtük a Chopok felső állomáshoz, mint célhoz vezető durva mászást, kb. 3 kilin 570m szinttel. A cél előtt kb. 400 méterrel csippantotta le az óra a célként kitűzött 5:30-at, pedig az utolsó emelkedő elkezdésekor Sima ügynek tűnt hozni a tervet🙈 Ezt a távot a még hátralévő 90m szinttel további hat és fél percig tartott megtenni (gyász😅), így a tervből kicsit kicsúszva abszolút 9. korcsoport 2. helyezett lettem.

A frissítés végig működött, 8 gél, 1l iso, fél liter kóla, pár nápolyi és 12 sótabi, 6 BCAA tabletta a fogyasztás, még másfél liter víz.

Ide jövőre is jönni kell, nehéz, de klassz verseny.

Technikai adatok:

41,4k 2626m d+ 5:36:46 célidő

151-156bpm átlag 159bpm / 8:08/km GAP 5:59/km 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s