Írott-kő kör -Zsubrits Gábor, beszámoló

Posted on

A fotó még tavaly a Vértesen készült:-)

Az elmaradt Vértes Trail helyett kellett egy másik hasonló hosszúságú kihívást keresnem, és mivel az Írott-kő körrel már régóta szemeztem, itt volt az ideje végig járni.

Az útvonal minden részén jártam már oda-vissza különböző kirándulások, vagy teljesítménytúrák során, csak így egymásba fűzve még nem volt részem benne. Ilyen téren tehát nem volt gond, sőt túl rutinosan mentem, így az Írott-kőre nem a kijelölt úton, hanem az általam már korábban többször járt útvonalon sikerült feljutni, így némi plusszal, 28,75 helyett kicsit több, mint 30 kilométer lett az össztáv.

Érdekes benne, hogy bármelyik pontnál el lehet kezdeni és bármelyik irányba körbe lehet járni. Én Kőszegen rajtoltam és a cáki pincesor irányába indultam, itt még a komolyabb emelkedők elmaradnak, igazi bemelegítő szakasz egészen Velemig, onnan következik a mászás fel az Írott-kőre. Többször jártam már innen is fel a kilátóhoz, de mintha hosszabbra és meredekebbre emlékeztem volna. Ha már ott jártam, akkor a kilátóba is felmentem. Itt már féltávnál jártam, és innen már csak vissza kellett ereszkednem a városba, ezt emlékezetből futottam, és végig a kijelölt útvonalon. Visszafelé az első megállóm a Hörmann-forrásnál volt, majd Ó-ház kilátót és a Hétforrást érintve, ahol töltöttem még egy utolsót a kulacsomba, értem vissza Kőszegre a célba.

Az időjárás is végig nekem kedvezett, mert nem volt igazán meleg, tökéletes futóidő volt végig. Mindenre nagyon figyeltem, a tempómat próbáltam jól beosztani, a frissítést már-már nagyon rutinosan végigcsinálni, 15-20 percenként ittam, a szilárdabb dolgokról sem feledkeztem meg, és óránként volt sónyalintás is (ez tényleg jó dolog, Visegrád Trail óta nálam van a kis tasakban a táskában). Útközben volt több forrás is, amiket ki is használtam, nem maradtam sosem folyadék nélkül. Főleg, mivel elfelejtettem mindenféle csodagéleket, iso porokat rendelni magamnak és emiatt nem tudtam vinni, ezért még jobban figyeltem a frissítésre, de semmi gond nem volt. Az egész kör jól ment, sehol egy holtpont, az elejétől a végéig élveztem.

Az útvonal nagyon jó és számomra megunhatatlan a Kőszegi-hegység. Most éreztem magam ekkora távon a legjobban, a fókusz nagyon ott volt, még talán a dombok megmászását is élveztem, pedig ez nem szokott nagy örömöt okozni nekem. A vége hosszan lejtett, ez már annyira nem esett jól, a térdeimnek sem volt jó, az utolsó kilométereken már síkon is volt bele-bele gyaloglás. Az időm 4 óra 6 perc lett, én jobban örültem volna egy 4 órán belüli időnek, de volt benne ez a kis kitérő, meg elsőre nem minden QR kódot sikerült megtalálni, a forrásoknál is eltelt az idő. Mindenesetre mélyült a barátságom ezekkel a távokkal, és a fő célom pedig ez volt, de erre a körre még párszor vissza kell mennem.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s