Segítség itt a pk! – Zsubrits Gábor

Posted on

Egy szuper leírás arról, hogy hogyan ismerkedik az ember a pulzuskontrollal, milyen érzések kavarognak benne, és végül milyen jól sült el:-) és benne egy tt beszámolót is elrejtettünk.

Nagyon tetszik az új órám, de egy hajcsár. Még inni sem hagy nyugodtan, mert ahogy lejjebb megy a pulzusom pittyeg, rezeg csak már induljak tovább 🙂

Viccet félretéve, tényleg jó és ez az új módszer is eddig nagyon bejön. Én nem bánom, ha kicsit be vagyok korlátozva, sőt kifejezetten jó volt, hogy nem hagyott lazsálni, ellenben nem fogytam el a végére.

Soproni kilátások TT 20 km:
Na ezen a napon aztán sok új volt számomra, óra, pulzuspánt, tartomány, más gél, az útvonalat is részben ismertem, de talán ez volt a legjobb alkalom arra, hogy kipróbáljam mindegyiket.
Maga az útvonal nem volt annyira nehéz még nekem sem, egy komoly emelkedő volt benne, ott elkelt volna még az a 10% hiányzó tüdőkapacitás. Én a VTM félmaratoni távjánál nehezebbnek, de a Turul körnél kicsit könnyebnek éreztem.
Beállítottam a megadott tartományt a rajtnál és az elején szép lassan el is értem, nehéznek nem éreztem de gyorsnak igen, és egy darabig bennem volt, hogy hátha ez így túl erős lesz nekem végig. Ettől függetlenül hamar hozzászoktam, akármennyire is voltak még az elején fenntartásaim azzal, hogy jó lesz-e ez nekem. A nagy emelkedő után, kb. 10 kilométernél, kicsit befáradtam, akkor fordult meg egyedül a fejemben, hogy na mégiscsak sikerült elfutni az egészet és lehet séta lesz a vége, de aztán ez is hamar elmúlt, és onnan igazi örömfutás volt a második felében a célig.

A gél is valahol itt csúszott le, ami az egész nap “legbizarrabb” élménye volt 😀 Eddig mindig a folyékonyabb változatát használtam, de most gondoltam újítok és kipróbálom a kisebb kiszerelést, meg persze egy új ízt. Az íze marha finom volt nekem, de ez az állag….hát…masszív 18+-os dolgok jutottak eszembe, miközben próbáltam lenyelni XD Ezt leszámítva nem okozott semmi gondot. Az időm végül 2:24 lett, amit miután megláttak körbehordozták és kétszer is megdicsértek, viszont lehetett volna jobb is, mert a szokásosnál többször kellett megállnom, hogy merre is menjek, nem mindenhol volt egyértelműen feljelölve, itt azért sok értékes időm elment.

A tartományt érzésre egész jól tudtam tartani, főleg a sík részeken, párszor léptem túl a maxot, de akkor azonnal visszavettem, jellemzően akkor volt ez, mikor egy-egy emelkedő után korán léptem a gázra 😀 De inkább alatta voltam, a lejtőkön meg egyszerűen alig tudtam 160 fölé is tornázni, nem erőltettem ettől függetlenül. Viszont teljesen jó állapotban értem vissza a célba, ezt nem gondoltam volna az elején, talán kicsit maradt is bennem.

Összességében tetszett ez a pulzuskontrollos futás, kicsit magabiztosabb is voltam, mert az ismeretlen terep ellenére nem kellett igazán attól tartanom, hogy elfutom az elejét, csak figyelnem a tartományra és bízni abban, hogy jól lőtted be, a felmérés alapján 😀 és nem hagyott ellustulni, finoman de hajtott végig, kellett ez a váltás már nekem úgy gondolom.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s