Bükki Kilátások, Hard beszámoló – Dr Szabó Sándor

Posted on

Már az utazás sem volt egyszerű, mivel sűrű hóesés és csúszós utak nehezítették a közlekedést. Elfoglalva felsőtárkányi szállásunkat, elindultunk a közeli pizzériába, ami csak 500 méterre van, de valójában legalább 2 km. Itt kissé túl ettem magam, ami másnap vissza is köszönt. Est 10-köröl megérkezett még budapesti futócimbim, Burai Laci is. Kis beszélgetés és fekvés.
6.00 már a sarki kisboltban ért minket, ahol Tomival örömmel ittuk meg a reggeli kávénkat. Pakolás és irány a rajt.

Kis bemelegítés, elmaradhatatlan szelfi Tomival:-), eligazítás meghallgatása és már úton is voltunk.
Az első 3 km-en még láttam Tomi hátát, de a saját tempómat futva többször nem találkoztunk.
Szépen haladtam és edzői utasításra, csak alkalmazkodtam, elengedtem minden nehézséget, sőt próbáltam élvezni az egészet.
Legemlékezetesebb részem, az istállóskői északi oldal, amit 50-70 cm hó borított. Itt csúcsot döntve 25-26 perc alatt tettem meg 1 km-t. A csúcsra érést mindenkinél videóra vették, jó volt látni az összerendezett “futómozgásomat”!
A havas lejtők adtak egyfajta síelős élményt is, ráérezve a lejtőzésre már tudtam csapatni is. Csak 3-szor estem és csak 3-szor fagyott be az ivózsákom szopókája.
A pazsagi turistaház, a finom meleg levessel, isteni volt. Mivel az előző esti cipós leves, pizza és palacsinta kombó dolgozott bennem és ez komoly bél diszkomfortot okozott, nagy megkönnyebbülést okozott az összkomfortos mosdó (- 2 kg.) Innen a továbbiakban egy 4-szeres teljesítő, újdonsült ismerős futótárssal toltuk a végéig, akivel megbeszéltük a propliszos pálinka jótékony élettani hatásait és meséltem neki az aktív nyírbátori futóéletről is.
Közös célba érkezésünk 10 óra 28 percre esett.
A Főni utasítását betartva, nem lepődtem meg és nem akadtam fenn semmin, egyszerűen csak alkalmazkodtam! Így utólag már azt mondom, talán élveztem is.
Jövőre Tomival ugyanitt!!!!! 🙂

Hozzászólás