Berlin Maraton – Juhász Erika beszámoló

Posted on

BMW Berlin Maraton 2021 – 6 éves futó múltam megkoronázása.
Abbott World Marathon Majors teljesítése a hosszútávú célom, ami egy 6 maratonból álló versenysorozat:
Chicago, New York, Boston, Tokyo, Berlin, London. Ha ezeket teljesítem, akkor kaphatok egy összefogó érmet, ami hatalmas eredmény lenne.
Ezért a célért már 2x lefutottam a new york-it, a chicagóit, és vasárnap a berlinit.
Ezekre a versenyekre lottósorsolás útján lehet megszerezni a nevezési jogot. Decemberben küldték a hírt Berlinből, hogy sikerült, de a covid miatt nagyon reménytelennek és távolinak tűnt. Nem is nagyon foglalkoztam vele, mert nem bíztam benne, hogy megtartják. Átiratni következő évre a nevezést magát nem lehetett, csak a kisorsolt nevezési jogot, ezért úgy döntöttem egy hónappal a verseny előtt csak bele vágok. 
Szállás, repülőjegy… volt tennivaló, majd eljött a hétvége, tele izgalmakkal, mert az én rajtidőm 10.30 lett, ami kétségessé tette, hogy el tudjuk-e érni a hazafelé tartó repülőt.
A rajt időpont jó oldalát nézve, így vasárnap reggel nem kellett korán kelni, elég volt ébredés után összecsomagolni és eljutni a versenyközpontba. Berlinben szigorúan mindenhol maszkban lehet közlekedni, és rajtolni is.

Utolsó pillanatban úgy döntöttem, hogy rövidben futok, elég a rövid nadrág, és a trikó, valamint viszem 
a futómellényem is, egy-egy flaskával. Nagyon jó döntés volt. Hirtelen nagyon meleg lett. Sokan lettek 
rosszul, jött-ment a mentő ,és a táv második felében látványosan lelassult a mezőny tempója, ennyi sétáló maratonistát még nem láttam.
Rajt előtt narancslé, banán és induljunk már!!!
Elindultunk, kerülgettem a többieket, próbáltam haladni kisebb-nagyobb sikerrel. Úgy éreztem jó lesz ez a mai futás. Gyerünk, gyerünk.
A célom a 6 perces tempó tartása volt, de az első 10 km-nél már 4 perc előnyöm volt, a mentális 100 Ft-os pedig még teljesen egyben, sőt! Úgy gondoltam ha 10 km-enként lassulok 1-1 percet, akkor is kitart az előny. De szinte egyenletes tempóval futottam végig a távot. 30 km-nél sem volt fal, de még függöny 
sem.
A félmaratoni részidőm 1:57:04 lett, ekkor már éreztem, hogy meglehet a tegnap esti óvatos gondolat, hogy megpróbálom az 5 évvel ezelőtti első maratoni eredményem túlszárnyalni, ami 3:59 lett és azóta nem sikerült 4 óra alá behúzni műtétek előtt és után sem.

A saját frissítésem mellé többször vettem el vizet a frissítőpontokon is. Izót 1x akartam, de forró vízből volt, mint a friss tea, na azt inkább nem, így maradt a víz.
Nem vártam, hogy ennyi szurkoló lesz kint és olvassák a rajtszámról a neveket, kiabálják, pacsiznak mint New Yorkban, tisztára ott éreztem magam, csak Patrik fima nem futott mellettem és nem volt kivel beszélgetni. 
30 km-hez 2:47:51-gyel értem, majd 40 km-nél 3:44:13-at mutatott az óra. Itt már nem igen lehetett volna elrontani, de azért belehúztam és így a két utolsó kilométer lett a leggyorsabb.
És cél, bent vagyok! Legyőztem önmagam, rettentő büszke voltam és vagyok.
Újabb cél, amit elértem és van még….
Szép ajándék edzők napjára Gabinak, ráadásul kényelmesen elértük a repülőt is.
Másnap már dolgoztam és észre sem vettem a mozgásomon, hogy mi volt előző nap!
Mi lett volna, csak lefutottam egy szuper maratont!
Hála és köszönet a sok üzenetért, izgulásért!!

3.56.02 a hivatalos eredményem, amivel Bostonra nagy eséllyel tudok kvalifikálni novemberben. Boldogság van.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s