Black Hole Nano – Erényi Tamás, beszámoló

Posted on

Kilencre hirdették az indulást, majd kilenckor eljátszották a rajtot és mindenkit felültettek 2 buszra, elkalandoztuk Tardosra és végül 11-kor rajtoltunk.

Így gyakorlatilag betetettek minket a hosszútáv pályájának a záró szakaszára. Szerintem meg akarták várni a hosszútáv élmezőnyét, kb 10 embert és utána ráereszteni a 100 futót a pályára, de ez csak privát tipp. Emiatt kissé kaotikusra sikerült az indulás, 20 percet vártunk a buszon, 20 percet a szabadban, kellemetlen szélben.  A kihirdetett időponthoz igazodva 6:30-kor reggeliztem, ehhez képest a 11 órás indulás nem annyira esett jól.

Első szakasz, 15 km, idő 1:49:29 átlagtempó 07:18
Négy dl vizet kellett beosztani ismeretlen távú szakaszra az első frissítőig, dimbes-dombos, helyenként technikás szakaszon. Akkor 1:20 percre becsültem az időtartamot ez, mint utólag kiderült, majdnem 1 óra 50 perc lett. Itt azért jól jött, hogy nem volt nálam óra, belehülyültem volna, ha látom, mennyi ideje futok éhesen. Egyébként meglepően jólesett, felfelé is, és lefelé is, mindkettőből volt bőven. Sikerült egy másik futással közös útvonalat jelölni a hétvégére, de szerencsére nem volt zavaró. Mondjuk, amikor a kritikus elágazásnál, azt mondták, hogy decathlonosok lefelé, Black Hole felfelé, egy pillanatra azért irigykedtem. A felmenet kaptatós, gyaloglós volt, nagyjából futhatatlan még friss lábakkal is. Egy enyhe lejtő vitt be a várva várt pontra.
Eleinte azt terveztem, hogy a pontokon felveszek egy gélt, megtöltöm a kulacsot és nyomás tovább, na ezt nem így csináltam, ettem mindent, még kolbászt is. Széles választék volt a frissítőpontokon és a nagyon kedvesek voltak a segítők is.

Második szakasz, 22 km összidő 2:31:21 szakasz: idő 0:41:52 táv 7 km átlagtempó 05:59
Lankás emelkedők, lankás lejtők következtek, volt néhány útjelző tábla, ebből lehetett tudni, hogy Koldusszállás felé haladunk, előjöttek a Kinizsi emlékei. Meglepő módon a következő frissítő is itt volt, kicsit korán jött az előzőhöz képest. Itt elkövettem egy frissítési hibát, nem ittam eleget a ponton, csak néhány kortyot, naivan azt hittem, mostantól sűrűbben jönnek a frissítőállomások. (Nem így lett) Érzésre jól voltam, ettem, indultam.

Fotó: Abai Róbert (Fut.as)

Harmadik szakasz, 32 km összidő 3:57:19 szakasz: idő 1:25:58 táv 10 km átlagtempó 08:36
Kényelmes utak jöttek, átmentünk az M7-es alatt aztán valahol az 1-es utat is kereszteztük. Akadt egy szakasz, ahol szerintem még ösvény se volt, mi tapostuk ki. Szerencsére olyan jól volt jelölve, hogy nem aggódtam az eltévedés miatt.  Fogyott az erő, akikkel eddig együtt haladtam, lassan, de biztosan távolodtak. Megettem a pontról elhozott gélt, ekkor szembesültem vele, hogy fogytán a vizem. Rutinosan azért hagytam két kortyot a kulacsban, hogy ne pánikoljak később a szomjúságtól. Nagyjából ekkor voltam 3 óránál, ezt nyilván utólag mondom, akkor fogalmam se volt róla. Innen még egy óra volt a következő pontig, akkor nem tűnt annyinak, békésen kocogva, spórolósan haladtam, találgattam merre lehetek. Az időjárás rendes volt, a hőmérséklet közel ideális, egész futás alatt 5 percig esett, szél több helyen előfordult, de kibírható mértékben.
A 3. pontot messziről észrevettem, evvel kb. egyidőben a környék is beugrott itt már jártam, ez már tuti a Vértes. Abban azért elég biztos volt mindenki, hogy Várgesztesen lesz a cél.

Negyedik szakasz,  46 km összidő 5:49:47 szakasz: idő 1:52:28 táv 14 km átlagtempó 08:02
Kényelmes kajálás, kóla, víz, feltöltődés. A Vértesben lassú hosszú emelkedők voltak, egy darabig felkocogtam rajtuk, de egy idő után éreztem, ha tovább erőltetném combgörcs jönne, így kénytelen voltam gyaloglásra váltani a felfeléken. A lejtőkön kocogtam, sík nem nagyon volt, de ott is. Amúgy futható emelkedők lettek volna, de az edzettségem a 35 feletti távokra már nem jogosított fel 🙂

A család ott várt az utolsó emelkedő tetején teljessé téve a napot 🙂

Elégedett vagyok, jól sikerült, kihoztam belőle, amit lehetett. Fejreállás nem volt, az, hogy belassultam a végére, teljesen normális.

Fotó: Szűcs István (Fut.as)
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s