WTF BRZSNY, 33km – Üsztöke Andi, beszámoló

Posted on

Eltelt pár hét, de nem ülepednie kellett, csak masszív időhiány ééés már az UTH-ra való koncentrálás elvitte a fókuszt a beszámoló írásáról.
Életem első Börzsönye. Minden tekintetben. Annyit hallott már futóktól (plusz a Kör-t is “kiolvastam” már párszor…) a Börzsönyről, hogy annyi megvolt, hogy nem csak huplik lesznek benne!
Az úgy kezdődött, hogy kb 2 hónapja megpillantottam a versenykiírást. A 3 terep távból a középsővel szimpatizáltam leginkább. Indokként annyit, hogy néha jó lenne valami rövidebb távval birkózni, hátha közelebb kerülök az 1-5-höz! Gabitól kérdeztem, hogy mit szól hozzá (már a huszonpár kilis távhoz), a válasza:
“Hosszabb táv nincs?”
Az önbizalom növelés ott el is szállt. Akkor csak futok egy finomat. Végül is nem kell egyből befalni egy olyan hegyet, ahol még nem is jártam!
Nagyon szép idő volt aznap. Semmi izgalom, csak izgatottság! Az erdőbe érve patakátkeléssel kezdtünk. Mindenki próbált száraz lábbal átérni… Előttem egy futó balra kitérve, “Inkább vizes leszek, mint törött lábú!” , megelőzte a feltorlódott tömeget. Természetesen azonnal követtem. Nekem maga a természet szépsége mellett ez ad hozzá pluszt! Visszamenni gyerekbe! Koszosnak, sárosnak, vizesnek lenni! Nagyon felszabadító!!! Aki még nem próbálta, mindenképp tegye meg!!!
Gabival hamar találkoztam egy ponton, kb 6-7 km-nél, a Fultán keresztnél. Megölelgetett, megkérdezte hogy van e mindenem, majd tovább zavart.
Egész jól bírtam a mászásokat, csak egy volt veri fullasztó. A Nagy-Mánára kemény volt felkapaszkodni…Viszont mindenhonnan IS gyönyörű volt a kilátás!!!!
A Nagy Hideg hegyről lefelé brutál futhatatlan volt az ereszkedés, de erre számítottam. Mikor elkezdtem terepversenyekre járni, még azt gondoltam, hogy amit veszítek a felfeléknél, behozom majd a lejtőkön….Muháhá!!! Ritka, hogy jól futható lejtő legyen egy-egy versenyen. Persze van, de ma már rutinosan inkább nehezebbre számítok.
Legjobb célkaja evör! Kürtőskalács!!! Bár fogszabival kicsit küzdős, de úgyis azt mondják a brit tudósok, hogy lassan kell enni! 

Fotó: Runaway
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s