Ultrabalaton, csapatban – Pilli Katalin, beszámoló

Posted on

Péntek melós nap, de utána siettem le a csapathoz a szállásra. Mentünk tésztapartyra, ismerősök, némi felfedező túra a versenyközpontban és irány az ágy, mert hajnalban kelni kell. Jó lett volna aludni is, de valamiért nem tudtam elaludni. Kb 3 órát azért bólintottam, majd keltünk a 6:00 rajtidőpont miatt.

Nem siettem, én csak fél 1 körül voltam porondon. A szerdai anafilaxiás sokk rendesen megtépázta a szervezetem és az ellenanyagként kapott szteroid totál kicsinált, égett az arcom, folyton melegem volt és fáztam egyszerre, úgy izzadtam, hogy napi 3 pólót kellett cserélnem, a pulzusom kb. 10 értékkel magasabb csak szimplán nyugalmi státuszban is. Nem akartam kicsinálni magam a futásokkal, így a tempót elengedtem, a pulzusra akartam figyelni.

Azzal nem számoltam, hogy ennyire meleg lesz, ez még emelte a tétet (napközben 100-110 volt a pulzus). Így indultam délben a tűző napon a 10 kmes szakaszomnak. Pulzus és ész elszállt. Árnyék sehol. Képtelen volt még lassítva is visszavinni a pulzust, így a tempót tartottam, mert úgy volt kényelmes. A második szakaszomra este 8kor került sor. Az idő már kellemesebb volt, izzadás kicsinált, de végre tudtam hozni a tartomànyt. Az utolsó 4 km-en beértem egy srácot, kerülgettük egymást, majd együtt besprinteltünk a váltópontra. Ez jó volt, kicsit ki tudott billenteni a nehézségekből.

Az utolsó szakasz hajnal negyed 2-kor kezdődött. Egész jól indultam, majd egy csaj szólt, hogy ő nagyon fél egyedül a sötétben, futnék-e vele. Persze lassabb volt, de bevállaltam, elvileg csak féltávig mentünk együtt. Utána viszont nem tudtam már tempó váltani, fáradt és álmos voltam.

Mindegyik szakasznál vettem be sótabit (a déli után is egyet) közben megittam fél liter vizet/szakasz. Napközben kb 5 liter víz ment le. A körülmények ellenére nagyon élveztem az UBt, imádtam a barátaimmal lenni és együtt végigcsinálni.

A szakaszaim:
11:59 Balatongyörök-Keszthely 5’45 (pulzus extra magas a melegtől)
19:55 Szántód-Siófok 5’46
(utolsó 4kmen versenyezve egy futóval, végül együtt futottunk be)
1:20 Balatonalmádi-Csopak 6’01

A nap végig kegyetlenül sütött, hirtelen meleg lett és pára. Minden egyes km-ért meg kellett küzdeni. Az esti órák jobbak voltak, de már fáradtunk.
Mindezek ellenére idén is teljesítettük és jövőre is ott leszünk a rajtban 🥰❤️ Nekem hatalmas élményt adott, az egyik legjobb versenyemnek éltem meg (nem, nem a teljesítményem miatt)
Számomra a csapatom tagja hősök, nagyon büszke vagyok rájuk és megtiszteltetésnek érzem, hogy közéjük tartozhatok.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s